Blog

Het effect van energie

Ik wil als gezondheidsconsulent mijn cliënten natuurlijk zo goed mogelijk helpen en begeleiden. En dit ook op zo breed en gevarieerd mogelijk, oftewel zorg op maat. Hierdoor ben ik ook steeds bezig met mijn kennis op te frissen, te vergroten.

Zo heb ik recent een cursus energetisch werk gevolgd. Ik weet al heel lang dat ik met mij handen “iets” kan. Dit klinkt vreemd maar dat is het niet. Ik heb eigenlijk altijd warme handen, en deze warmte is erg prettig op bijvoorbeeld een pijnlijk nek of rug. Zo kan ik de pijn voelen die iemand ervaart en kan deze pijn verminderen. Hier wilde ik altijd meer over weten en zodoende ben ik de cursus gaan volgen.

Energie voelen, zien, ervaren

Energie is altijd en overal aanwezig. Warmte van de zon kun je bijvoorbeeld voelen maar ook zien aan de trillingen boven een warm wegdek. Ook in ons lichaam is energie aanwezig. Zonder energie kunnen we namelijk niet. Deze energie voel je ook, bij jezelf: je hebt veel energie of je heb juist te weinig energie. Je kunt ook de energie van anderen voelen. Bijvoorbeeld enthousiast worden van de ander door positieve energie. Of als je ergens binnen komt en je voelt een beladen sfeer…. de negatieve energie.

Energie in je lichaam kan blokkeren, wat klachten kan geven als bijvoorbeeld een pijnlijke nek, schouder, rug. Met een energetische behandeling kunnen deze blokkades verholpen worden en zo nemen de klachten af. Klinkt logisch toch?!

Het is geen reguliere behandeling zoals fysiotherapie, waardoor het nog voor velen een aparte (vreemde?) behandeling is. In ieder geval merk ik dat er soms sceptisch over gedacht wordt. Dan is het wel bijzonder als zo’n behandeling wel als fijn ervaren wordt. Dat er opgemerkt wordt dat er iets verandert in het lichaam.

De ervaring van een puber

Zo was laatst mijn dochter ziek thuis; misselijk, duizelig, beetje keelpijn, gewoon niet lekker. Na drie dagen thuis kwakkelen heb ik gevraagd of ze naar mijn praktijk ruimte wilde komen voor een behandeling. Nu is het een heerlijke puberdochter dus tja ze kwam wel, zo van ‘daar doe ik jou een plezier mee en ik heb toch niets anders te doen”.

Ze ging op de behandeltafel liggen en ik heb ze toe gedekt, een zacht ontspannend muziekje aan. Ik heb ze een uurtje behandeld, door mijn handen te plaatsen en de energie te laten gaan. Wat mij opviel was dat het vooral in haar hoofd erg druk aan voelde, welke na de behandeling al rustiger aan voelde. Dit heb ik haar niet verteld, ik wilde vooral dat ze zelf ging voelen wat het met haar zou doen.

Na de behandeling vroeg ik hoe ze het gevonden had. Wel lekker was haar antwoord. En op de vraag of ze verschil voelde haalde ze haar schouders op. Heerlijk toch de pubers 😉 !

‘s Avonds voelde het toch anders…

‘s Avonds zitten we in de bank in de woonkamer, ze kijkt me aan en zegt dat ze zich anders voelt. Ze kon niet direct zeggen wat, ze vond het erg vreemd. Vooral haar gezichtsuitdrukking was mooi, ze probeerde te omschrijven wat ze nu voelde. Uiteindelijk kwam het er op neer dat ze zich ontspannender voelde en dat ze zei “mijn hoofd is anders”. Ik vertelde dat ik haar hoofd erg druk vond, ja dat was het, haar hoofd voelde rustiger!

Ik ben de andere dag toch even bij de huisarts geweest omdat ze zich nog steeds niet fit voelde. En een energetische behandeling is fijn voor vele klachten, maar het kan nooit een doktersbehandeling vervangen, het kan wel prima ter aanvulling! De huisarts dacht aan een virus en dat bleek gelukkig ook. Ze is weer helemaal opgeknapt en naar school.

Wil je weten of een energetische behandeling iets voor je is? Of wil je weten of ik je met Bachbloesem, voeding of je gezondheid in het algemeen kan begeleiden, maar dan een afspraak voor een gratis consult! Of stuur me een WhatsApp!